Ikitalvi RPG

Fantasiaroolipeli

Ikitalven rodut

Ihmiset: 

Ihmiset ovat vahvoja ja sitkeitä, selviytyjätyyppisiä olentoja Verenniassa. Ihmisten maat ovat parhaimmalla tolalla, mutta milloin matka ulos laaksosta viekään, on se vaaroja ja selviytymistä täynnä. Ihmisten rooliksi pelissä on tullut kenties rooleista haastavin; yhteinen vihollinen. Ihmisten pelaajien täytyy todella hyvin tukeutua omaan moraaliinsa, ja siksi sanoisin että ihmishahmoon on hahmoista palkitsevinta eläytyä. 
Ihmisiä on kolmea heimoa, jotka eroavat toisistaan selkein tavoin. 
Ihmiset elävät ainoassa laaksossa jossa lunta ei ole, ja voivat työskennellä ties missä ammatissa tahtovat. 

Haltiat:

Haltiat ovat salaperäistä ja poikkeuksetta suurta mystiikkaa huokuvaa kansaa. Niiden korvat ovat suipot, ja piirteiltään ne ovat kauniita kuin yö ja päivä, ja hurmaavia kuin kuu ja tähdet.

Haltiat ovat pelattavana mielenkiintoisia, useita erilaisia mahdollisuuksia tarjoavia, ihmissuhteita hienosti hyödyntäviä ja monipuolisia olentoja. Haltioiden rooli pelissä on hyvin laaja-alainen, sillä haltiaheimojen tavat poikkeavat suuresti toisistaan. Haltioita on muutamaa eri heimoa, jotka vaikuttavat paitsi niiden elinympäristöön, myös piirteisiin niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. 


Velhot: 

Velhot ovat vanhaa, pohjoisesta (kenties pohjoisen meren takaa) tullutta kansaa, josta enää vain muutamat ovat jäljellä. Velholla on usein vanhan miehen muoto, ja tämä pukeutuu sangen vaatimattomasti. 
Velhot ovat vaeltajia, ja siltä ne näyttävätkin. Tuulenpieksemältä ja resuiselta, keppiin nojailevalta vanhukselta. Näillä on suuri maaginen osaaminen. 

Kentaurit ja ihmissudet:

Kentaurit ovat puoli-ihmisiä, tai puoli-hevosia, kummin asian tahtoo ilmaista. Ne elävät usein yhteisillä mailla metsähaltioiden kanssa, ja satunnaisesti tunkeutuvat ihmisten laakson metsiin, ja asettuvat näihin taloksi. 
Kentaurit ovat vähentyneet huomattavasti sillä ihmiset ovat tappaneet niitä runsaasti mailtaan keväisin, kun ne lisääntyvät ja ovat rauhaisia. Kentaurit välittävät hyvin harvoin muiden rotujen asioista, ja elävät mieluiten omissa oloissaan, vältellen kosketusta muihin kansoihin. 
Ihmisiä nämä vihaavat suuresti, ja ovat valmiita tappamaan näitä kasapäin. 


Ihmissudet puolestaan ovat entisiä ihmisiä, jotka ovat altistuneet täydenkuun kiroukselle. Nämä muuttuvat täysikuun öinä ihmissusiksi, suuresti sutta muistuttavaksi pedoiksi, jotka levittävät kiroustaan puremalla. 

Usein muutoksensa jälkeen ihmissusi sairastelee muutamia viikkoja, ja tuntee kovaa ja katkeraa väsymystä, päänsärkyilyä ja huimausta. Ihmissuteus periytyy. 

Ihmissudet elävät usein ihmisten keskuudessa, esittäytyen vain sairaiksi ja heikoiksi sotasankareiksi... Toki näitä salaperäisiä olentoja vaeltelee muuallakin saarella. 


Kentaurit ja ihmissudet edustavat luonnon kulttuuria, sillä ne osaavat hyödyntää luontoa hyväkseen.

Kääpiöt: 

Kääpiöt elävät Rautavuorten alaisissa kääpiökaivannoissa, mutta niiden suku on vähentynyt huomattavasti. Kääpiöille tyypillistä on itsepäisyys, sekä lyhyt pituus (no shit) sekä sitkeys ja vahvuus. Ne ovatkin Verennian roduista ehdottomasti säätä- ja matkaa kestävimpiä. 


Kääpiöt ovat jopa joitakin haltioita vetäytyväisempiä, ja siksi sangen harvinainen näky Verennian mannuilla.


Hiidet:


Hiidet ovat pieniä ja ilkeitä, usein epämuodostuneet tai lepakon-, ihmisen-, ja liskonsekaiset piirteet omistavia häijyläisiä, jotka asustavat aivan Verennian pohjoisimmilla nurkilla pienessä hiisikylässään (joka sijaitsee erään kallion alla olevassa luolaverkostossa). Hiidet käyttävät aseinaan pieniä sapeleita, myrkytettyjä nuolia ja keihäitä sekä yksinkertaisesti ruumiinvoimaansa, hampaitaan ja kynsiään.

Hiidet eivät ole kenenkään ystäviä, ja ihmisiä ja haltioita ne vihaavat muita rotuja enemmän.