Ikitalvi RPG

Fantasiaroolipeli

Ohjeet&säännöt

Ikitalven pelaajilta odotetaan jonkinlaista pelikokemusta tai edes teoriatuntemusta, jonka vuoksi tähän on kirjoitettu ohjeita ja sääntöjä niin Ikitalveen kuin yleisestikin roolipelaamiseen. 


Roolipelaaminen on hahmoon eläytymistä, tarinan luomista vuorovaikutuksen keinoin. Roolipelatessasi sinun kannattaa eläytyä hahmoosi, ja ajatella se tavallisena kuolevaisena. Täten pystyt kuvittelemaan kuinka itse toimisit hahmosi sijassa. Ikitalvessa roolipelaaminen ei ole "Antero käveli ja pysähty. "Moi kuka oot" se sano" -tyylisiä rooleja, vaan huolellisesti kirjoitettuja ja kuvailtuja, melko tasokkaita tekstinpätkiä. Roolitekstit kirjoitetaan imperfektissä, ja yksikön kolmannessa muodossa. (Hän) 

Itse rooliteksti, eli hahmosi tekemiset ja kuvailut kirjoitetaan ilman mitään etumerkkejä tai muuta. Puheet kirjoitetaan ›› merkkien sisään ja kursivoidaan ›› näin ››.


Tämä, toisin kuin monissa muissa roolipeleissä, muistuttaa enemmän kirjasta vietyä tekstiä kuin tyypillistä pelitekstiä. Roolin pituusluokka saa olla sellaista 15 lauseen pituista, hiukan pitempää tai lyhyempää pelistä riippuen. Tietysti foorumilla jos pelataan, odotetaan pelaajalta tasokasta ja pitkää tekstiä. Chatinkin tekstin on oltava hyvin kirjoitettua, mutta foorumilla odotus on korkeampi pitemmän kirjoitusajan vuoksi.


On myös tärkeää, että pelissä noudatetaan yleisiä roolipelisääntöjä, jotka kieltävät autohittaamisen, muchaamisen, metapelaamisen ynnä muut vastaavat. 

Autohittaaminen, eli vastapelaajan hahmon omassa roolissa liikuttaminen on kiellettyä. Hahmosi ei esimerkiksi ikinä suoraan aiheuta vahinkoa toiselle hahmolle, vaan yrittää aiheuttaa sitä. 

Muchaaminen puolestaan on oman hahmon voittamattomana tai vahingoittumattomana pitämistä. Jokaisen hahmon liikkeet hidastuvat jos siltä viedään käsi. Uskokaa pois. Tämä on myös pienemmäsä mittakaavassa ihan vaikka näin, että jos kokematon, nuori haltiahahmosi taistelee kokeneen haltiasoturin kanssa, voidaan olettaa että kokenut saa osumia kokemattomaan hahmoosi.

Metapelaaminen taas on kaikkitietävää pelaamista. Hahmosi ei voi tietää mitä toisen hahmo ajattelee, jos tämä hahmo ei sitä mitenkään ole ilmaissut. 


Ikitalvessa vallitsee yleinen nettietiketti - älä kiusaa tai käyttäydy huonosti muita kohtaan. Henkilökohtaiset kiistat hoidetaan muualla; ylläpito ei ole vastuussa pelaajien kiistoista tai epäasiallisista sisällöistä.