Ikitalvi RPG

Fantasiaroolipeli

Maailma&Miljöö

 

Ikitalven maailma on karu ja katkera, sodan ja kapinoiden runtelema. Vanhoja liittoja ei enää ole, ja rajusti jakavat Verennian kaksi suurta vuoristoa (Rautavuoret ja Memeir) maat osiin. Vihollisten saareke, ihmisten Davandor-laakso jää vuorijonojen väliin, kohdaten merenrantaa ja metsiä. 

Siellä kukoistaa kevät, ja sinne taistelutahdottomat yrittävät soluttautua asumaan rauhassa. 

Vakoojia on kuitenkin kaikkialla. Hahmon on varottava ettei varmasti jakele

salaisuuksiaan liian julkisesti. Ei olisi ennenkuulumatonta että ystävä tappaa ystävänsä pelkästään palkkaajansa palkkion vuoksi. 

Maat ovat suurilta osin karua ja jäistä erämaata, jossa ei kasva muita kuin pieniä vaivaiskuusia ja kylmästä selviäviä kasveja. 

Tekniikka on lapsen kengissä Verennialla. Aseina käytetään miekkoja, sapeleita, keihäitä, jousia ja nuolia, myrkkyä, köysiansoja, moukareita, rautapalloja sekä erillaisia seipäitä. Kerrotaan, että velhot tuntevat vahvan räjähteen kaavan, mutta tätä ei mikään taho suostu varmistamaan, sillä pommin vaikutusta pelätään jopa kylmäverisimmissä kansoissa. 

Vuodenaika on ikuinen talvi, ja vuorokaudenajatkin tuntuvat olevan sekaisin. Päivä koittaa kukonlaulun aikaan, ja laskee ennen iltakuutta, jonka jälkeen yö ottaa huntuunsa Ikitalven toivottomat maat. 

Verennialla magia on vahvaa, mutta edes sen parhaat hallitsijat eli haltianoidat tai velhot eivät kykene käyttämään taikojaan yötä ja kylmää vastaan. 


Tule toki tutustumaan tähän outoon ja salaperäiseen pettureiden, selkäänpuukottajien ja hurmaavien rakastajien maahan!